čet. Mar 28th, 2024

Vas zanima, zakaj mora himalajska sol v vaši kuhinji popolnoma nadomestiti »navadno« sol? Potem berite dalje!

Res je, da si prehrano preveč solimo in po nekaterih raziskavah bi morali soliti za 2/3 manj, saj veliko soli vnesemo v telo popolnoma nezavedno. »Skrita sol« je enako škodljiva kot »skriti sladkor« in najdemo jo v najbolj naravnih kosmičih za zajtrk, predpripravljenih omakah, konzervirani zelenjavi itd. In prav ta sol vam v življenju povzroča največ težav: visok krvni tlak, artritis, celulitis so samo neketere izmed posledic prekomernega vnosa soli v telo.. Seveda je najbolj optimalno, da se tej prehrani odpovemo in si večino obrokov pripravimo sami doma, kjer pa naj navadno kuhinjsko sol zamenja himalajska sol.

Zakaj je himalajska sol boljša od »navadne«?

Navadna kuhinjska sol je izropana vseh mineralov in hranljivih snovi, ki jih potrebuje naše telo. To je posledica nepravilnega skladiščenja in transportnih poti, ki siromašijo sol, zato ji umetno dodajajo jod, da bi ji te minerale povrnili, a je ta za naše telo še bolj škodljiv, saj se zaradi njega sol v našem telesu počasneje presnavlja. Prav zato je himalajska sol izjemno cenjena: ker še ni »okužena« s sodobnim svetom in je že več tisoč let nedotaknjena na sami strehi sveta, je uspela ohraniti vse potrebne minerale in elektrolite, ki so izjemnega pomena za delovanje našega organizma.

Kako uporabljati himalajsko sol?

Čisto preprosto! Navadno kuhinjsko sol enostavno zamenjajte za himalajsko in to je vsa umetnost. Res je, da je himalajska sol nekoliko bolj slana, zato si v začetku raje solite manj, da se navadite na nova razmerja. Naj vas nikar ne preseneti njena rožnata barva, saj je to namreč posledica visoke vsebnosti železa in bolj kot je sol rožnata, več železa vsebuje!

Himalajska sol pa ni nepogrešljiva samo v kulinariki, uporabljate jo lahko tudi pri negi in čiščenju kože, sproščujoči kopeli, zdravi vnete sinuse in žrelo, solna raztopina pa vam bo odlično pomagala, če boste imeli težave s prebavo.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja