pet. Mar 29th, 2024

Kar dolgo smo ženske legice nosile bolj kot ne za kakšno aerobiko, nato pa so site našle pot nazaj med vsakdanja oblačila – najprej so bile modne za otroke in mlada dekleta, nato pa kar naenkrat tudi za odrasle. Seveda pa legice tokrat niso niti malo dolgočasne, tako kot so bile nekoč. Na voljo so v najrazličnejših vzorcih oziroma z najrazličnejšimi poslikavami, tako da so resnično zanimive. Nekatere so celo tako mojstrsko poslikane z vzorcem džinsa, da nihče ne ve, da imate oblečene legice, ne pa kavbojk!

Zakaj so legice tako zelo modne? Zato, ker je zadnja leta v modi precej športno žensko telo, ki ni zgolj vitko, temveč tudi mišičasto. Zadnjica in stegna morajo biti lepo oblikovani od športa, kar legice izjemno dobro poudarijo. In četudi v tujini legicam pravijo »hlače za jogo«, se legice od nekdaj uporabljajo za različne športe ter predstavljajo osnovni kos ženske garderobe na področju aktivnih oblačil – ki je zdaj postal tudi osnovni kos ženske garderobe na področju vsakdanjih oblačil. Razlika je le v vzorcih, kajti legice za vsak dan so izdelane tako, da nimajo tipičnih športnih »ojačitev« na primer na kolenih ali barvne zadrge ob gležnju ter predvsem okrasnih šivov v močno kontrastni barvi – tudi v področju mednožja. Legice, ki jih oblečemo za v službo, so torej videti bolj vsakdanje in bolj umirjeno.

So legice primerne zgolj za suhice in ženske s športno postavo? Žal res. Če imate več kot 5 kilogramov preveč ali mehko zadnjico, potem jih raje ne oblačite, saj v njih ne boste videti prav nič privlačni, temveč vas bodo ljudje kvečjemu opravljali zaradi slabega okusa. Sicer lahko zadnjico pokrijete z malo daljšo majico ali tuniko, če imate odveč kilograme na splošno, pa legice raje pozabite. Tega ne pravijo zgolj moški, ki so jim všeč postavna dekleta v legicah, nekoliko bolj okrogle pa menda v njih v javnosti ne bi smele hoditi – enako pravijo tudi ženske same.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja