sob. Apr 20th, 2024

Ste eden tistih, ki se kar ne morete znebiti trdovratne umazanije v svoji delavnici? Vedno sicer pospravite vse vaše klešče, sekire, žage v predale in pobrišete delavni pult in pometete po tleh. A vendar se umazanija nabere mimogrede. No potem imamo za vas rešitev – industrijski sesalec. Najdete jih v spletnih trgovinah.

Industrijski sesalec je naprava, ki se bistveno razlikuje od navadnega sesalca, kakršnega uporabljamo za sesanje našega doma. Seveda klasični sesalec za čiščenje bivalnih prostorov zadostuje, pa vendar v določenih situacijah ne zadostuje.

Prav zato so izdelali industrijski sesalec, ki je od navadnega veliko bolj zmogljivejši in učinkovitejši. Namenjen je predvsem čiščenju trdovratne umazanije. Večina industrijskih sesalcev je namenjenih za suho in mokro sesanje.  Pri mokrem sesanju enostavno samo odstranimo zračni filter v posodi in pričnemo s sesanjem tekočine oziroma vlažnih materialov.

Je odlična rešitev za vse industrijske obrate, kjer se konstantno srečujejo z umazanijo. Tako bo tudi naš delavec lahko, potem ko bo pospravil svoje sekire in klešče v predale, temeljito očistil tla, da s bodo lesketala, kot bi bila nova. Uporaba je zelo enostavna, deluje  na enak princip kot navadni sesalec. Čeprav je po velikosti bistveno večji od klasičnega, je izredno lahek in preprost za premikanje, saj ima podvozje na koleščkih.

Če se navežemo še na cene. Razpon cen je kar širok. Tako kot pri klasičnih sesalcih, se tudi industrijski razlikujejo po svojim zmogljivostih. Temu primerne so tudi cene. Nekateri stanejo okrog 200 evrov, spet drugi tudi 700 evrov in več.  Proizvajalcev je veliko, MAKITA, FLEX , METABO, Karcher, LAVOR in še in še bi lahko naštevali. Zato je izbira, med katero se lahko odločate, zelo široka.  Če si industrijskega sesalca en morete kupiti, imate možnost tudi najema, kjer se cene gibljejo okrog 20 evrov na dan. Seveda nekateri zahtevajo tudi kavcijo, ki lahko znaša preko 100 evrov.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja