ned. Apr 21st, 2024

Spolne igračke dandanes niso več tabu, saj vsi vemo, da lahko z njimi precej začinimo partnersko življenje oziroma si z dobro spolnostjo v odnosu zagotovimo, da bo partnerstvo zaradi obojestranskega zadovoljstva trajalo dlje in bo bolj prijetno ter tudi bolj kakovostno, kot bi bilo sicer.

Med spolnimi igračkami, ki jih pari najpogosteje uporabljajo, sta najpogostejša dildo in vibrator, torej pripomočka, ki sta namenjena predvsem ženskemu ugodju. Oba predstavljata imitacijo penisa, vendar je med njima očitna razlika. Medtem ko je dildo imitacija penisa zgolj po svoji obliki, ima vibrator še dodatno funkcijo – je mehanski oziroma deluje na baterije in omogoča več draženja zaradi vibriranja.

Kako izbrati enega ali drugega? Če kupujete preprosto imitacijo penisa, se morate v prvi vrsti odločiti glede materiala. Materiali so lahko naravni ali umetni, pri čemer je vedno treba vzeti v obzir tudi to, s kakšnim lubrikantom (za vlaženje) je možno posamezen model uporabljati. Pomisliti je potrebno tudi na čiščenje, še bolj pa na morebitne preobčutljivosti (alergije) na posamezne materiale. Kar se same funkcije tiče, sta pri dildu pomembna predvsem velikost pripomočka (po dolžini in debelini) ter njegova trdota. Slednja je seveda lahko odvisna tudi od materiala, na katerega se nanaša še nekaj – ali bo dajal material ob stiku s kožo in sluznico hladen ali topel občutek. Dildi so seveda lahko tudi različnih barv in oblikovani tako, da popolnoma spominjajo na penis (z izoblikovano glavico in opaznimi žilami), ali pa so enostavne valjaste oblike, kar pa pri sami uporabnosti ni bistveno – verjetno pa ima svoj psihološki učinek.

Kaj pa vibrator? Dejansko velja zanj vse, kar velja za dildo, poleg tega pa je potrebno pomisliti še na nekaj dodatnih stvari. Vibratorji se razlikujejo glede na to, ali zgolj vibrirajo, ali imajo še kakšne dodatne mehanične funkcije (npr. vrtenje kroglic). Razlikujejo se glede na različne stopnje intenzivnosti vibriranja. Današnji vibratorji delujejo na baterije, nekateri modeli pa omogočajo tudi polnjenje teh baterij s priključitvijo na električno omrežje. In kaj je pri vibratorju najbolj pomembno? Pogosto to, da vibrator ni preglasen, saj je lahko to precej moteče.
Ne glede na to, ali boste eden ali drug pripomoček kupili zase ali za darilo ob kakšni dekliščini, se pred nakupom s prodajalcem posvetujte o tem, kaj vam priporoča. Brez strahu in brez sramu.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja