ned. Apr 21st, 2024

Nega kože je skrb za kožo, da ohrani zdrav videz in svežo teksturo. To vključuje izbiro primernega čistilca in drugih izdelkov za nego kože, kot so toniki, serumi, maske in kreme za obraz.

Vpliv zime na zdravje naše kože

Zima lahko vpliva na zdravje kože na različne načine. Hladno vreme, suh zrak in centralno ogrevanje lahko povzročijo suho kožo, ki se lahko razpoka, srbi in postane občutljiva. Dež in mraz pa lahko povzročita iritacijo kože in pojav rdečice.

Da bi ohranili zdravje kože tudi pozimi, je pomembno, da upoštevate naslednja priporočila:

 • Pijte veliko tekočine, da kožo navlažite od znotraj.
 • Kožo navlažite z vlažilnim kremam ali mazili, ki vsebujejo hranilne sestavine, kot so glicerin ali hialuronska kislina.
 • Ko se umivate, uporabljajte toplo vodo namesto vroče, saj vroča voda lahko izsuši kožo.
 • Izogibajte se prekomernemu umivanju ali drgnjenju kože, saj lahko to poškoduje zaščitno plast kože in povzroči izsušitev.
 • Redno uporabljajte kremo z zaščitnim faktorjem, tudi v zimskem času, saj lahko sončne žarke poškodujejo kožo in povzročijo prezgodnje staranje.

Kakšna je pravilna nega kože pozimi?

 1. Čiščenje kože je pomemben korak v vsakem rutinskem negovanju kože, še posebej pozimi, ko se koža suši in se pojavljajo razpoke. Z rednim čiščenjem kože odstranimo umazanijo, odmrle kožne celice in odvečni sebum, ki lahko povzročajo težave s kožo, kot so akne in neenakomeren ten.
 2. Uporaba hranilne dnevne kreme za obraz je naslednji, skorajda najpomembnejši korak. Koža je namreč pozimi zaradi vpliva vremena, centralnega ogrevanja in drugih dejavnikov bolj suha in večkrat razdražena. To povzroča pojav rdečice in razpok, ki so lahko precej boleče. Zato priporočamo, da pozimi uporabljate vlažilno kremo za obraz, ki bo vašo kožo nahranila in vsebovala sestavine, kot je MSM, ki na kožo deluje pomirjujoče.
 3. Ne pozabite na uporabo seruma za obraz. Poletni dnevi namreč močno vplivajo na našo kožo, saj lahko UV-žarki povzročajo poškodbe na koži. Ena izmed najbolj pogostih je hiperpigmentacija. Gre za pojav majhnih pikic na koži, ki pa se jim lahko preprosto izognemo. Z uporabo seruma, ki vsebuje vitamin C boste poskrbeli, da bo vaša koža svetlejša in zaščitena pred vplivi iz okolja. Vitamin C je namreč močen antioksidant, ki ne skrbi le za naše zdravje temveč pomembno vpliva tudi na zdravje naše kože.
 4. Ne pozabite tudi na zaščitno kremo, saj lahko UV-žarki kljub oblačnemu vremenu prodrejo skozi oblake in poškodujejo našo kožo ter povzročajo prehitro staranje kože.

Izdelki, za nego kože pozimi

Nekateri izdelki, ki so lahko koristni za nego kože pozimi, so:

 • Olja za nego kože: Olja so odlična izbira za suho kožo, saj vlažijo in nahranijo kožo. Olja za nego kože so lahko narejena iz različnih naravnih sestavin, kot so avokado, makadamija in arganovo olje.
 • Vlažilne kreme za obraz: Vlažilne kreme za obraz so odličen način za vlaženje suhe kože in zaščito pred zunanjimi dejavniki, kot so mraz in veter. Izberite kremo z visokim deležem vlage in zaščitnim faktorjem, ki ščiti pred soncem.
 • Maske za obraz: Maske za obraz so odličen način, da vaši koži da dodatno nego. Obstajajo različne vrste mask, od hidratantnih do čistilnih, za različne težave s kožo. Maske za obraz lahko uporabite enkrat ali dvakrat na teden,

Kaj je potrebno upoštevati pri izbiri izdelkov za nego kože?

Pri izbiri izdelkov za nego kože je pomembno upoštevati vrsto vaše kože in kakšne težave s kožo imate. Na primer, če imate suho kožo, boste morda potrebovali bolj vlažilne izdelke, kot so kreme za obraz z visokim deležem vlage. Če imate občutljivo kožo, boste morda potrebovali blažja, hipoalergijska izdelka.

By GaiaSLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja