pet. Apr 19th, 2024

Kako optimizirati Google ads odzivne iskalne oglase (RSA)

Učinkoviteje izvajajte svoje plačane oglaševalske akcije, ko se seznanite z odzivnimi oglasi v iskalnem omrežju Google Ads, njihovimi omejitvami, ključnimi razlikami in drugim.

Zdaj, ko so RSA (odzivni oglasi v iskalnem omrežju) nadomestili ETA (razširjene besedilne oglase) v oglaševanju Google Ads, je morda čas, da ponovno razmislite o svojih strategijah za optimizacijo oglasov.

Optimizacija RSA ima popolnoma drugačen pristop od tistega, kar večina oglaševalcev počne že leta.

Čeprav boste še vedno želeli uporabiti podobno metodologijo, da se odločite, katere različice besedila boste testirali, se je način, kako izvajate test, ki vodi do statistično pomembnih rezultatov, spremenil.

Testiranje RSA se razlikuje od testiranja ETA

Preizkušanje Google Ads oglasov je bilo včasih sestavljeno iz poskusov A/B, kjer je med seboj tekmovalo več različic oglasov.

Ko zberemo dovolj podatkov za vsakega od tekmovalnih oglasov, lahko z analizo pravih meritev izberemo zmagovalca.

Priljubljena metrika Google Ads za določanje zmagovalnega oglasa je za izračun »konverzije na prikaz« (konv/imp) uporabila kombinacijo stopnje konverzije in razmerja med prikazi in kliki.

Oglas z najboljšo oceno bi lahko razglasili za zmagovalca, potem ko se je zbralo dovolj podatkov, ki so omogočili statistično pomembnost.

Ta tehnika za iskanje zmagovalnih Google Ads oglasov ne deluje več iz treh razlogov.

Poglejmo, kaj so to.

  1. razlog: preizkusite lahko samo 3 RSA na skupino oglasov

V dneh testiranja oglasov ETA so lahko oglaševalci svoj test A/B razširili na test A/B/C/D/… in svojemu preizkusu dodajali več izzivalcev, dokler ne dosežejo omejitve 50 oglasov na skupino oglasov.

Čeprav še nikoli nisem srečal oglaševalca, ki bi prikazal 50 sočasnih Google Ads oglasov v poskusu, sem videl veliko, ki so testirali pet ali šest hkrati.

Toda Google zdaj skupine oglasov omejuje na največ tri RSA, tako da že to spreminja način, kako morajo stvari delovati pri testiranju oglasov.

  1. razlog: Ne dobite vseh meritev za kombinacije Google Ads oglasov

Ne pozabite, da ima lahko vsak RSA do 15 naslovov in do 4 opise, tako da je zdaj lahko celo en sam RSA odgovoren za ustvarjanje 43.680 različic. To je veliko več od 50 različic ETA, ki smo jih lahko preizkusili v preteklosti.

Torej, ko uporabnik vidi RSA, je v oglasu dejansko prikazan samo podmnožica naslovov in opisov, ki jih je predložil oglaševalec.

Še več, kateri specifični naslovi in opisi so prikazani, se spreminjajo od dražbe do dražbe. Ko med seboj primerjate uspešnost dveh RSA, v resnici primerjate uspešnost 43.680 možnosti oglasa A s 43.680 možnostmi oglasa B.

To pomeni, da tudi če ugotovite, da je oglas A zmagovalec, je v vašem poskusu veliko nenadzorovanih spremenljivk, ki izničijo vse rezultate, ki jih lahko najdete. Zato je Google Ads oglaševanje postalo bolj zapleteno.

Če želite pridobiti več uporabnih podatkov, si morate ogledati poročilo o kombinacijah, ki natančno prikazuje, kateri naslovi in opisi so bili združeni za posamezen oglas. Toda težava s temi podatki je, da Google deli samo število prikazov.

Za izračun zmagovalnega oglasa moramo poznati CTR in stopnjo konverzije, obe meritvi, ki ju na tej stopnji razdrobljenosti ne dobimo več od Googla.

  1. razlog: prikazi skupine Google Ads oglasov so zdaj odvisni tako od oglasa kot od ključnih besed

Morda pa je najbolj presenetljiv element, zakaj se mora metodologija testiranja oglasov razvijati, ta, da so bile stare metode zgrajene v svetu, ki je predvideval, da so prikazi odvisni samo od ključnih besed skupine oglasov.

RSA-ji so izpodbijali to predpostavko in zdaj so lahko prikazi skupine oglasov odvisni tako od oglasov kot od ključnih besed.

V raziskavi Optmyzr RSA iz maja 2022 smo ugotovili, da so skupine oglasov z RSA prejele 2,1-krat več prikazov kot tiste s samo ETA.

In ne glede na to, ali je to dramatično povečanje števila prikazov za skupine Google Ads oglasov z RSA posledica izboljšane uvrstitve oglasa in ocene kakovosti ali zato, ker je Google vgradil nastavitev za to vrsto oglasa, je končni rezultat enak.

Peskovnik Google Ads, v katerem igramo, daje prednost RSA-jem, zlasti tistim, ki vsebujejo največje število sredstev in uporabljajo pripenjanje čim bolj varčno.

Ko torej izvajamo sodobno optimizacijo Google Ads oglasov, moramo upoštevati ne le konverzije na prikaz, ampak tudi število prikazov, ki jih lahko zagotovi posamezen oglas.

A/B testiranje sredstev z različicami oglasov

Na srečo je Google upošteval težave, ki so jih RSA uvedli pri testiranju Google Ads oglasov, in je posodobil različice oglasov, podmnožico njihovih orodij za preizkuse, za optimizacijo oglasov.

Namesto da bi zahtevali ustvarjanje več RSA-jev, poskusi delujejo na sredstvih in oglaševalcem omogočajo testiranje treh vrst stvari: pripenjanje sredstev, zamenjava sredstev in dodajanje sredstev.

Vse možnosti boste našli v levem meniju za poskuse.

Vir: https://www.searchenginejournal.com/how-to-optimize-google-responsive-search-ads-rsas/455057/#close

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja