tor. Maj 28th, 2024
Vitamin C serum

Vsebina

Kaj je (vitamin C) serum za obraz in čemu je namenjen?

Kaj je vitamin C serum za obraz?

Zakaj potrebujem vitamin C serum v svoji negi kože?

Ali je serum z vitaminom C varen za občutljivo kožo?

Kako uporabljati vitamin C serum?

4 razlogi zakaj uporabljati vitamin C serum za obraz

Želite imeti lepo in zdravo kožo? Če je odgovor ”da”, je serum z vitaminom C obvezna sestavina vaše rutine za nego kože. Vitamin C je namreč bistvenega pomena za tvorbo kolagena, ki pomaga ohranjati mladosten in elastičen videz kože.

V tem članku bomo obravnavali številne prednosti uporabe vitamin C seruma za obraz. Podali bomo tudi informacije o tem, kako uporabljati vitamin C serum, da boste dosegli najboljše rezultate.

Kaj je (vitamin C) serum za obraz in čemu je namenjen?

Da bomo bolje razumeli, kaj sploh je vitamin C serum, moramo razumeti kaj so serumi za obraz in čemu so namenjeni.

Serumi za obraz so lahke tekočine ali geli na oljni ali vodni osnovi. Vsebujejo koncentracije sestavin, ki kožo izredno navlažijo in nahranijo, ter se zlahka vpijejo, ko ji nanesete na kožo. Serumi za obraz so običajno na voljo v majhnih stekleničkah s kapalko, za nego celotnega obraza pa potrebujete le nekaj kapljic.

Vitamin C serum za obraz
Vitamin C serum za obraz Gaia Naturelle

Zavedati se morate, da serum ni nadomestilo za kremo za obraz. Glavna razlika med serumom in kremo za obraz je v tem, da serum za obraz vsebuje veliko več aktivnih sestavin, ter se običajno ukvarja z različnimi težavami kože, bodisi posvetlitvijo kože, staranje kože ali za preprečevanje aken.

Medtem, ko so serumi za obraz namenjeni prodiranju globoko v kožo in dostavljanju ciljno usmerjenih aktivnih sestavin, kreme za obraz delujejo tako, da:

 • Pomagajo utrditi površino kože
 • Učinkoviteje povezujejo kožne celice
 • Delujejo na površini kože, da povečajo njeno vlaženje

Kaj je vitamin C serum za obraz?

Vitamin C serum je izdelek za nego kože, ki vsebuje vitamin C. Serume z vitaminom C običajno nanesemo na obraz pred vlaženjem. Uporabljajo se lahko za vse vrste kože, tudi za občutljivo kožo in kožo, nagnjeno k aknam.

Serumi z vitaminom C so na voljo v različnih koncentracijah. Od koncentracije vitamina C v serumu je odvisno, kako močan je. Na primer, serum z 20-odstotno ali višjo koncentracijo vitamina C velja za zelo učinkovitega.

Vitamin C serum

Vitamin C je namreč močan antioksidant, ki lahko pripomore k svetlejši polti in zaščiti kože pred škodljivimi vplivi okolja. Pole tega serumi z vitaminom C pogosto vsebujejo tudi druge koristne sestavine, kot sta hialuronska kislina, vitamin E,..

Vitamin C serum lahko ob nanosu na kožo pomaga zmanjšati videz drobnih linij in gub, izenačiti tonus kože in spodbuditi tvorbo kolagena. Zato je priljubljena izbira za tiste, ki iščejo učinkovito rešitev za nego kože proti staranju.

Zakaj potrebujem vitamin C serum v svoji negi kože?

Obstaja veliko razlogov, zakaj želite uporabljati serum z vitaminom C. Tukaj je le nekaj prednosti, ki jih lahko nudijo serumi z vitaminom C:

 • Vitamin C je naravno sredstvo za posvetlitev kože, ki lahko pripomore k svetlejši polti.
 • Zmanjšanje drobnih linij in gub – Vitamin C spodbuja nastajanje kolagena, kar lahko pomaga zmanjšati videz drobnih linij in gub.
 • Izenačite ten kože – Vitamin C pomaga izenačiti ten kože z zmanjšanjem hiperpigmentacije.
 • Spodbuja tvorbo kolagena – Kolagen skrbi za mladosten in elastičen videz kože. vitamin C spodbuja tvorbo kolagena, zato je koža bolj čvrsta in gladka.

Kako uporabljati vitamin C serum?

Vsaka nega kože se začne in konča pri čiščenju kože. Zato bodite pozorni na to, da pred uporabo vitamin C seruma, kožo splaknete z mlačno vodo in nadaljujete z uporabo čistilne pene za obraz.

Čez dan oz. tudi čez noč (odvisno kdaj ga uporabljate), se namreč na koži nabirajo nečistoče in ostanki sebuma. Zato je potrebno kožo pred nego nujno očistiti, saj lahko čista koža tudi bolje sprejme aktivne sestavine vaših negovalnih izdelkov.

Čistilna pena za obraz

Serum z vitaminom C uporabite tako, da majhno količino nanesete na čisto kožo in masirate, dokler se ne vpije. Nato lahko nadaljujete z običajno vlažilno kremo za obraz.  Za najboljše rezultate uporabljajte serum z vitaminom C zjutraj in zvečer.

Ali je serum z vitaminom C varen za občutljivo kožo?

Da, serum z vitaminom C je varen za vse vrste kože, tudi za občutljivo kožo. Če imate občutljivo kožo, pa je pomembno, da izberete serum z vitaminom C z nižjo koncentracijo vitamina C. Tako boste zmanjšali tveganje za draženje. Poleg tega je vedno dobro, da vsak nov izdelek za nego kože pred uporabo na obrazu testirate.

4 razlogi zakaj uporabljati vitamin C serum za obraz

 1. Pomaga zmanjšati drobne linije in gube

Ob prvem pogledu na serum z vitaminom C boste morda pomislili, da je to le še en predrag izdelek za nego kože, ki obljublja čarobno zmanjšanje gub in drobnih linij. Vendar serumi z vitaminom C dejansko vsebujejo močne antioksidante, ki pomagajo pomladiti kožo, da je videti gladka in mladostna. Ti serumi delujejo na celični ravni, prodirajo globoko v kožo in spodbujajo nastajanje kolagena.

Vitamin C serum in gubice
Vitamin C serum lahko pomaga zmanjšati drobne linije in gube

Vitamin C je antioksidant, kar pomeni, da pomaga ščititi celice pred poškodbami. Eden od načinov, kako vitamin C to počne, je, da zmanjšuje nastajanje prostih radikalov. Prosti radikali so nestabilne molekule, ki lahko poškodujejo DNK in povzročijo celično smrt. Če vitamin C nanesete na kožo, lahko pomaga zaščititi kožo pred delovanjem prostih radikalov, zaradi česar je manj gub in drobnih linij.

 1. Izboljša ten kože

Vitamin C je naravno sredstvo za posvetlitev kože in lahko pripomore k svetlejšemu tonu kože. Vitamin C namreč zavira nastajanje melanina, ki daje koži barvo. Poleg tega vitamin C pomaga spodbujati nastajanje naravnega kolagena, ki daje koži elastičnost in čvrstost. Zato lahko vitamin C pomaga polepšati ton kože in izboljšati njeno strukturo.

 1. Izboljša teksturo kože

Vitamin C lahko s spodbujanjem proizvodnje kolagena pomaga izboljšati strukturo kože. Kolagen je beljakovina, ki daje koži strukturo. vitamin C pomaga spodbujati nastajanje kolagena, kar vodi k bolj čvrsti in elastični koži. Poleg tega lahko vitamin C pomaga zmanjšati videz por in odpraviti akne. Posledično lahko vitamin c pomaga izboljšati strukturo kože in vam zagotovi bolj mladosten videz.

 1. Zmanjšuje poškodbe nastale zaradi sonca

Serum z vitaminom c je priljubljen izdelek za nego kože, ki naj bi pomagal zmanjšati poškodbe zaradi sonca, ki nastanejo zaradi pretirane izpostavljenosti soncu. Je antioksidant, kar pomeni, da pomaga ščititi celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Prosti radikali so nestabilne molekule, ki lahko povzročijo poškodbe celic in pogosto nastanejo zaradi izpostavljenosti ultravijolični (UV) svetlobi.

Vitamin C serum in poškodbe zaradi sonca
Vitamin C serum lahko pomaga zmanjšati videz poškodb zaradi sonca

Vendar vitamina C ne smete uporabljati namesto zaščitne kreme za sončenje, saj sam po sebi ne zagotavlja zadostne zaščite pred UV-žarki. Nanesite ga na kožo po čiščenju in pred nanosom sončne kreme.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja