čet. Apr 25th, 2024

Poletje je sinonim za dneve na plaži, zagorelo kožo, naravno posvetljene lase in skrajšano ter preprosto rutino za nego kože, sestavljeno iz lahkih izdelkov. A ko se začnejo temperature nižati, je čas, da poletne izdelke zamenjate z bogatejšimi formulami. Jeseni ni potrebno posodobiti le garderobe, temveč tudi izdelke za nego kože.

Kazalo vsebine:

Kaj se jeseni zgodi z vašo kožo?

Izberite nežna čistilna sredstva

Dodajte serum za obraz v vašo rutino za nego kože

Preklopite na bolj ”bogato” vlažilno kremo za obraz

Ne odpovejte se uporabi zaščitnega faktorja za obraz

Uporabljajte bogat losjon za telo

Ne pozabite tudi na nego ustnic

 

Kaj se jeseni zgodi z vašo kožo?

Naša koža prepozna podnebne spremembe in se nanje odzove, da uravnava svoje potrebe. Hladnejši in bolj suh zrak zaradi omejene vlažnosti na splošno vodi v bolj suho kožo. Zato je potrebno uporabljati izdelke, ki ohranjajo vlago in ščitijo lipidno pregrado kože, da zmanjšate draženje. Na žalost suha koža ni edini stranski produkt hladnega vremena. Pogosto se namreč pojavijo tudi luščenje, izbruhi, rdečica in pusta koža.

Zato izbirajte izdelke, ki imajo odlične vlažilne sestavine, kot je na primer hialuronska kislina. Hialuronska kislina za obraz je ena najboljših vlažilnih sestavin. Hialuronska kislina, znana tudi kot hialuronan, je namreč bistra, lepljiva snov, ki jo naravno proizvaja naše telo. Največ, kar 50% njene celotne koncentracije, se nahaja v koži. Ravno zaradi tega je tako hialuronska kislina za obraz tako pomembna.

Hialuronska kislina za obraz vašo kožo obnavlja, navlaži in zaceli. Dokazano je, da uživanje 120-240 mg hialuronske kisline na dan poveča vlažnost kože, zaradi česar je ta videti tudi mlajša in bolj napeta.

Izberite nežna čistilna sredstva

Koža pozimi proizvaja manj maščob, zato je nežna čistilna pena za obraz odlična izbira. Naravna čistilna pena za obraz deluje tako, da hitro in enostavno odstrani površinske nečistoče in ličila ter vašo kožo pusti očiščeno in osveženo. Ko ga nanesemo na kožo, lahko delci pene namreč dvignejo umazanijo in ostanke iz globljih delov por ter kožo globinsko očistijo.

Čistilna pena

Čistilna pena MSM- Foamer vsebuje le naravne sestavine, ki so dokazano učinkovite, vendar nežne in ne povzročajo luščenja ali izsušitve, ter je primerna za vse tipe kože.

Dodajte serum za obraz v vašo rutino za nego kože

Uporaba vlažilne kreme za obraz je ena stvar, vendar dodajanje seruma, ki vsebuje aktivne snovi, ki bolj učinkovito prodirajo v kožo, dvigne vašo igro vlaženja na drugo raven.

Serumi za obraz so lahke tekočine ali geli na oljni ali vodni osnovi. Vsebujejo koncentracije sestavin, ki kožo izredno navlažijo in/ali nahranijo ter se zlahka vpijejo, ko jih nanesete na kožo.

Glavna razlika med serumom in kremo za obraz je v tem, da serum za obraz vsebuje veliko več aktivnih sestavin. Ti so namreč običajno namenjeni različnim težavam kože, kot so preprečevanje staranja koža, posvetlitev kože, preprečevanje aken.

Serum za obraz

Kot že omenjeno, serumi za obraz na kožo delujejo veliko močneje in globlje kot sama krema za obraz. Vendar se moramo zavedati, da serum za obraz nikakor ne nadomešča dnevne ali nočne kreme, temveč le dopolnjuje delovanje ostalih izdelkov za nego obraza.

Preklopite na bolj ”bogato” vlažilno kremo za obraz

Poletni dnevi so kot nalašč za zamenjavo bogatih in težkih vlažilnih krem za lahke formule. Bolj ”bogati” izdelki zadržujejo vlago, in ker je poletni zrak vlažen, težka vlažilna krema ni vedno potrebna. Izjemi sta: zelo dehidrirana koža, ki potrebuje intenzivno vlaženje vse leto, in mastna ali k aknam nagnjena koža, ki ji najbolj ustreza breztežnostna vlažilna krema.

Krema za obraz

Za vse ostale pa poletne vlažilne kreme zamenjajte za tiste s sestavinami, kot so glicerin, ceramidi in hialuronska kislina, ki obnavljajo lipidno pregrado in vlažijo kožo. Poleg tega vlažilno kremo nanesite na vlažno kožo, še preden se voda izloči.

Ne odpovejte se uporabi zaščitnega faktorja za obraz

Tudi če ne preživljate popoldanskega počitka ob bazenu, mora biti zaščita pred soncem del vaše vsakodnevne rutine. Do poškodb zaradi sonca lahko pride vsak dan, kadar koli in kjer koli.

Tudi v oblačnem vremenu lahko UV-žarki prodrejo v kožo, kar povečuje tveganje za nastanek kožnega raka in pospešuje staranje. Bodite pozorni, da sončno kremo z zaščitnim faktorjem na nesete v zadnjem koraku nege kože, torej po uporabi vlažilne kreme za obraz.

Uporabljajte bogat losjon za telo

Ne poskrbite le za vašo kožo na obrazu, temveč za kožo po celem telesu. V vlažnem zraku je več vode, zato voda v koži ne izhlapeva toliko. Čeprav se poleti lažje izognemo redni uporabi , to ne velja za jesen.

Losjon za telo

Zrak je namreč bolj suh, zato se naravna voda, ki jo koža zadržuje, izgublja. Poleg tega lahko suha koža postane srbeča in razdražena. Še en trik: naložite v dober vlažilnik zraka, da bo zrak okoli vas čim bolj vlažen – vaša koža vam bo hvaležna.

Ne pozabite tudi na nego ustnic

V hladnejših mesecih se ne izsuši le koža. Tudi ustnice se lahko strgajo, luščijo in razpokajo. Da bi preprečili suho ustnico, nanesite plast okluzivnega balzama, ki vsebuje vazelin, glicerin, čebelji vosek ali olja za ohranjanje vlage.

 

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja