sre. Apr 24th, 2024
Prednosti kolagena

Ženske niso edine, ki želijo imeti gladke lase, močne nohte in zdravo kožo. Moški lahko z jemanjem prehranskih dopolnil s kolagenom pridobijo enake koristi kot ženske (če ne še več). Pravzaprav lahko kolagenska dopolnila moškim zagotovijo vrsto koristi za zdravje. Krepijo lahko mišice, podpirajo zdravje sklepov, pomagajo pri zdravju črevesja in spodbujajo preprečevanje poškodb.

Kolagen v moškem telesu ne deluje drugače, temveč imajo moški pogosto drugačne težave, ki jih je mogoče odpraviti z dodatkom kolagena.

Zakaj naj moški jemljejo prehransko dopolnilo s kolagenom?

Ne glede na to, ali ste za kolagenske dodatke slišali iz oglasov ali od prijatelja v telovadnici, so prednosti te močne strukturne beljakovine nesporne. Kolagen je najpogostejša beljakovina v našem telesu, saj ga najdemo na mestih, kot so:

  • mišice,
  • organi,
  • vezivna tkiva,
  • kosti,
  • sklepi in koža.

Ta močna beljakovina daje našemu telesu odpornost in strukturo.

Čeprav naše telo to beljakovino proizvaja samo iz beljakovin v prehrani, se s staranjem sposobnost telesa za proizvodnjo kolagena začne zmanjševati. Od približno 25. leta naprej proizvedemo približno 1 % manj kolagena na leto. Sčasoma kolagen razgradimo hitreje, kot ga lahko proizvajamo, in tako se začnejo pojavljati značilni znaki staranja.

Na raven kolagena ne vpliva le starost, ampak tudi dejavniki, kot so izpostavljenost soncu, toksini ter način prehranjevanja in celoten življenjski slog. Izpostavljenost soncu je predvsem problematična zaradi tega ker se pri izpostavljenosti UV-sevanju tvorijo prosti radikali. Ti lahko povzročijo oksidativne poškodbe v našem telesu, ki lahko pospešijo razgradijo kolagen v telesu. Hkrati pa vplivajo tudi na naš DNK ter lipide. Na koži se te poškodbe lahko kažejo kot drobne gubice, starostne pege, povešenost in suha koža. Kolagen za moške je zasnovan tako, da poveča raven te edinstvene beljakovine in pospeši proizvodnjo kolagena v telesu.

5 glavnih prednosti kolagena za moške

V nadaljevanju vam bomo predstavili 5 najpomembnejših razlogov, zakaj bi morali dodajati kolagen za moške:

  1. Kolagen za moške lahko prispeva k povečanju mišične mase in izboljša regeneracijo

Nobenega dvoma ni, da lahko z vadbo in pravilno prehrano dosežete svoje telesne cilje. Vendar pa lahko s kolagenom za moške svoje dosežke dvignete na povsem novo raven.

Kolagen za moške je sestavljen iz treh glavnih aminokislin – glutamina, arginina in glicina, ki so bistvene za mišično maso in rast. Neka študija na starejših moških je pokazala, da je uživanje kolagena v kombinaciji z vadbo za moč povečalo rast mišic v primerjavi s samo vadbo za moč. Podobna študija na rekreativno aktivnih moških v dvajsetih letih je prav tako pokazala, da je dodatek kolagena skupaj z intenzivno vadbo povečal mišično maso.

Kolagen in mišice

Kolagen za moške dokazano pomaga tudi pri obnovi našega mišičnega tkiva po naporni vadbi. Vse naše kite, vezi in vezivna tkiva namreč vsebujejo približno 75 % kolagena. Dopolnjevanje s kolagenom za moške po vadbi lahko pomaga zmanjšati vnetje v vezeh in vezivnih tkivih ter tako zmanjša bolečine in bolečine po vadbi. Za popolno razumevanje koristi kolagena za moške na mišice, vezi in druga vezivna tkiva je potrebnih več raziskav.

  1. Kolagen za moške skrbi za nemoteno delovanje sklepov in kosti

Koliko naše kosti in sklepi naredijo za nas, začnemo ceniti šele takrat, ko nas začnejo boleti. Kolagen pomaga, da naše telo deluje gladko in brez bolečin. Aminokisline v kolagenu sestavljajo hrustanec, ki blaži sklepe in preprečuje, da bi se kosti drgnile med seboj. Če nimamo zadostne količine kolagena, se hrustanec začne obrabljati, kar lahko privede do propadanja sklepov in vnetja sklepov.

Bolečine v sklepih

Ali lahko moški jemljejo kolagen za sklepe? Vsekakor! Raziskave namreč kažejo, da lahko kolagenski peptidi za moške podpirajo zdravje sklepov, preprečujejo degenerativna obolenja sklepov in zmanjšujejo bolečine v sklepih, saj telesu zagotavljajo gradnike, ki jih potrebuje za obnovo in popravilo kolagenskega tkiva.

  1. Jemanje kolagena za moške lahko prispeva k zdravju črevesja

Ali ste vedeli, da so moški bolj nagnjeni k težavam s črevesjem kot ženske? Slabo zdravje črevesja je povezano s težavami, kot so šibkejši imunski sistem, motnje spanja in seveda težave s prebavo.

Naše črevesne stene so sestavljene iz kolagena, ko pa raven kolagena pade in črevesne stene postanejo šibke, se lahko pojavijo težave, kot sta vnetna črevesna bolezen (IBD) in sindrom puščajočega črevesja. Prepustno črevesje je stanje, ki povzroča uhajanje bakterij skozi črevesne stene v krvni obtok.

Zdravje črevesja

Kolagen pomaga okrepiti črevesno sluznico in tako preprečuje simptome, kot so zaprtje, napihnjenost in driska, ter tako poskrbi za nemoteno delovanje črevesja.

  1. Kolagen za moške podpira zdrave lase

To, kako ste videti, ima veliko vlogo pri tem, kako se počutite. Ena izmed najbolj občutljivih tem, ko gre za zdravje moških, je redčenje las. Plešavost in izpadanje las sta za večino moških resna problema. Čeprav je redčenje las večinoma genetsko pogojeno, lahko izpadanje las sproži še nekaj drugih dejavnikov, med drugim stres, nekatere zdravstvene težave, hitro hujšanje, prehrana in nizka raven kolagena.

Hidroliziran ribji kolagen podpira lasne mešičke in tako spodbuja zdravo rast las. Ena od raziskav na ljudeh s redčenjem las je pokazala, da lahko vsakodnevno jemanje kolagenskih dodatkov pomaga zmanjšati izpadanje las ter izboljšati rast, volumen in debelino las.

  1. Kolagen za moške se bori proti znakom staranja kože

Ko se raven kolagena začne zmanjševati, se tudi kakovost naše kože ne izboljša. Opaziti začnemo vse več drobnih linij in gub ter manjšo elastičnost kože, zaradi česar je naša koža videti utrujena in dolgočasna. Naša koža se ne stara kot dobro vino.

Gubice

Toda ali lahko moški jemljejo kolagen za izboljšanje videza drobnih gub in povešene kože? Seveda lahko! Uživanje kolagenskih dodatkov, kot Gaia Naturelle Kolagen shot , lahko prepreči izgubo kolagena, povezano s starostjo, in tako izboljša elastičnost kože, zmanjša, poveča vlažnost ter okrepi lase in nohte, da se ne lomijo. Prehransko dopolnilo vsebuje tudi sestavine, ki krepijo naše zdravje, kot so vitamin C, hialuronska kislina, biotin, MSM in zinc.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja