sre. Jul 24th, 2024

Vaša duša sicer obožuje zlate vibracije poletja, vendar je morda vaša koža malce nesrečna. To je zato, ker se poleti sonce dvigne visoko na nebu in pod večjim kotom udari v tla. Ironija je v tem, da je poletje bolj povezano s plažami, pikniki, počitnicami in popotniškimi dnevniki.

Vaša koža pa se za poletno zabavo najbolj odkupi s tem, da prenese zagorelost, sončne opekline, temne lise in hujše poškodbe.

Predstavljamo vam rešitev na enem mestu za vse poletne težave kože. Vitamin C vsebuje številne močne antioksidante in protivnetne sestavine, ki kožo poživijo, ščitijo pred škodljivimi okoljskimi dejavniki in  ji dajejo sijaj.

5 glavnih prednosti vitamina C

  1. Krepi odpornost kože na izpostavljenost soncu

Poleti se je neizogibno izogniti popolni izpostavljenosti soncu. Zanimivo je, da vas lahko vitamin C reši, da ne postanete žrtev sončnih žarkov. 

Številne raziskave trdijo, da lahko lokalni vitamin C zagotavlja zaščito pred poškodbami zaradi sonca. Vitamin C deluje kot blaga zaščita kože pred soncem, vendar to ne pomeni, da lahko vitamin C nadomestite s kremo za sončenje.

S kombinacijo vitamina C in kreme za sončenje lahko podvojite zaščito kože pred poškodbami zaradi sonca.

Vitamin C ima močne antioksidativne lastnosti, ki preprečujejo poškodbe zaradi UV-žarkov prostih radikalov in ščitijo pred oksidativnimi poškodbami.

2. Odpravlja zagorelost in spodbuja sijočo in sijočo kožo

Porjavitev je ena najpogostejših težav s kožo, ki jo v tem letnem času dobi skoraj vsakdo. Do porjavelosti pride, ko vaša koža poveča proizvodnjo melanina kot obrambni mehanizem pred vročimi sončnimi žarki. Ta proces povzroči potemnitev kože.

Vitamin C je čarobni eliksir za odpravljanje zagorelosti kože. Poleg antioksidativnih lastnosti ima vitamin C tudi naravne lastnosti za posvetlitev in obnovo kože. Uporaba vitamina C v lokalni obliki pomaga posvetliti temnejše predele kože in izenačiti ten kože.

3. Zaščiti kožo in prepreči, da bi hiperpigmentacija postala temnejša

Ne le sončenje, temveč tudi intenzivni sončni žarki lahko zaradi visokega UV-indeksa poslabšajo obstoječo hiperpigmentacijo.

Derivati vitamina C, kot je etil-askorbinska kislina, kažejo obetavne rezultate pri odpravljanju vseh oblik hiperpigmentacije. Vitamin C ovira delovanje encima tirozinaze in preprečuje prekomerno tvorbo melanina.

Poleg tega AHA (alfa hidroksi kisline), ki so prisotne v vitaminu C, z blagim pilingom pomagajo posvetliti neenakomerno pigmentacijo in zgladiti strukturo kože.

4. Spodbuja tvorbo kolagena in preprečuje fotostaranje (prezgodnje staranje zaradi UV-žarkov).

UV-žarki, ki jih oddaja sonce, so odgovorni za uničevanje kožnih beljakovin – kolagena in elastike.  Te beljakovine imajo pomembno vlogo pri ohranjanju elastičnosti in čvrstosti kože. Zaradi njihovih poškodb koža izgubi elastičnost ter postane nagubana in povešena.

Vitamin C preprečuje staranje kože, saj spodbuja sintezo kolagena. Raziskave kažejo, da lahko uporaba vitamina C pomaga preprečiti in zmanjšati pojav drobnih linij in gub.

5. Lahko pomaga pri aknah, saj ima protivnetne lastnosti

Intenzivni UV-žarki in prekomerno aktivne žleze lojnice so glavni krivec za pogoste izbruhe v poletnem času. Z vključitvijo serumov z vitaminom C v svoj režim nege kože lahko na različne načine koristite svoji mastni koži/ koži, nagnjeni k aknam.

Njegove protivnetne in antioksidativne lastnosti pomagajo umiriti rdečico in razdraženost zaradi izbruhov aken. Ne le to, vitamin C lahko zaceli aknaste spremembe, saj pospešuje proces celjenja kože.

Kolikokrat na dan morate uporabiti vitamin C?

Za optimalno delovanje na kožo zadostuje enkratna uporaba vitamina C, če uporabljate izdelke z vitaminom C z močnimi in idealnimi koncentracijami. To je dobra sestavina tako za jutranjo kot večerno nego kože.

S svojimi antioksidativnimi in fotoprotektivnimi lastnostmi vitamin C ščiti kožo pred prostimi radikali, ki jih povzročajo sončni žarki, onesnaženje in drugi dejavniki v dnevnem času. Medtem ko pri nočni negi vitamin C nevtralizira proste radikale, spodbuja tvorbo kolagena ter pomaga pri obnovi in obnavljanju kože.

Uporabi vitamina C pri jutranji negi kože mora vedno slediti širokospektralni izdelek z najmanjšim zaščitnim faktorjem SPF 30 ali več.

By GaiaSLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja