čet. Apr 18th, 2024

Za mirno spanje in nadebudno igranje je v stanovanju najprimernejša otroška soba. Otrok naj ima v svoji sobi urejen spalni kotiček, kot tudi igralni kotiček. Že zelo zgodaj ga je dobro navaditi na svojo lastnino in na skrb za njegove stvari, ker se bo tako lažje naučil pomembnih navad in vrednot za svoje nadaljnje odraščanje in življenje.

Otroška soba je običajno svetel prostor s pisanimi dekoracijami ali stenskimi barvami. Ponavadi se že od daleč vidi, katera soba je otroška soba.  Najrazličnejše barvne odtenke najdemo na stenah ali pohištvu v sobi. Po stenah so nalepljeni ali naslikani otroški motivi in vedno se vidi kakšno razmetano ali razstavljeno igračo. Urejena otroška soba je v največ primerih redkost, lepo pa je, da se otroke zelo hitro nauči, da je pospravljanje nujno za vzdrževanje reda v stanovanju ali hiši. Za igrače naj bodo na voljo škatle za shranjevanje in naj ne bodo prevelike, da se v njih spravi igre po različnih tematikah. Občasno je dobro za krajši čas kakšno od škatel z igračami umakniti iz igralnega kotička, ker se otroci hitro naveličajo. Ker pa prav tako hitro pozabijo, lahko ponovno vrnjena škatla z igračami doseže enak učinek kot nakup nove igre oz. igrače.

Otroška posteljica in kasneje večja postelja je center otroške sobe. Če bi soba služila le igranju, bi se imenovala igralnica, tako pa prav postelja določa, da se določena soba imenuje otroška soba. Posteljnina v otroški sobi prav tako jasno sporoča spol otroka in sije v raznobarvnih odtenkih. Poslikave ali motivi so lahko iz risank ali  otroških filmov.

Center otroške igre je vedno otroška soba. V njej ima otrok svoje igrače in vanjo povabi svoje prijatelje na igranje. Naj bo otroška soba prijetna tako za igranje kot za spanje in nudi sproščeno vzdušje za otroka in njegovo igro.

By admin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja