tor. Maj 28th, 2024

Vsi vemo, da se naša koža ob koncu zime in začetku nove sezone spremeni. Tako kot s prihodom pomladi spreminjamo garderobo, prehrano in rutino, tudi nega kože ni izjema! Čeprav še ni treba korenito spremeniti rutine nege kože, obstaja nekaj izboljšav in trikov, ki jih lahko izvedete, da bo vaša koža ob prehodu iz enega letnega časa v drugega videti najbolje.

Prehodna nega kože

Vaša zimska rutina nege kože je verjetno temeljila na uporabi bolj bogatih krem za boj proti hladnemu in suhemu zraku. V novi sezoni pa je sonca več, zrak je bolj suh in vaša koža je morda mastna zaradi vročine, zato morate svoj režim prilagoditi, da boste ohranili čudovito kožo skozi vso sezono.

S pomladjo pridejo tudi alergije, zaradi katerih boste pogosteje kihali in se nenehno dotikali obraza. To lahko v kombinaciji z višjimi temperaturami povzroči izbruhe aken in mozoljev.

Zakaj je potrebno prilagoditi nego kože?

  1. Vreme

Vreme je eden od glavnih razlogov, zakaj bi morali prilagoditi svojo rutino nege kože.

Hladnejši in bolj suh zrak pozimi lahko uniči vašo kožo, saj jo naredi suho in dolgočasno. V tem smislu vaša koža v hladnejših mesecih potrebuje izdelke, ki bodo pomagali ohranjati vlago, saj hladen zrak z vašega obraza posrka vsa naravna olja.

Nasprotno pa lahko bolj vlažen zrak in višje temperature spomladi povzročijo izbruhe, temne lise in druge težave s kožo. Zato koža potrebuje aktivne sestavine in pravilne izdelke za nego kože, ki jo bodo pomagale zaščititi pred UV-žarki in drugimi okoljskimi agresorji.

2. Vaši cilji

Še en razlog za prehod na spomladansko nego kože je, če imate posebne cilje ali težave, ki jih želite odpraviti. Morda se želite na primer z uporabo zaščitne kreme z višjim zaščitnim faktorjem SPF začeti boriti proti poškodbam zaradi sonca v spomladanskih in poletnih mesecih. Morda pa se želite znebiti razpokane in puste kože iz zimskih mesecev.

Ne glede na to, kakšni so vaši cilji, lahko svojo rutino nege kože prilagodite tako, da jih boste lažje dosegli.

3. Izdelki

Izdelki, ki ste jih uporabljali pozimi, so morda spomladi pretežki za vašo kožo. Če izdelkov ne boste zamenjali, se lahko zgodi, da boste imeli na koncu zamašene pore in izbruhe.

Spomladanska rutina za nego kože

Sneg je izginil, ptice so se vrnile in končno lahko spet vidite svoje prste na nogah. Čeprav imamo radi mraz, se lahko ta zares pozna na naši koži. Naša koža je v hladnih mesecih zelo obremenjena, od suhe kože zaradi ogrevanja v zaprtih prostorih in nizkih temperatur zunaj.

Zdaj, ko je vreme (končno) prijetno toplo, je čas, da začnete razmišljati o spremembi rutine nege kože.

  1. Temeljit piling

Če pozimi niste redno izvajali pilinga, je zdaj čas, da začnete. Odstranjevanje odmrlih kožnih celic bo vaši koži pomagalo bolje absorbirati vlago in vam zagotovilo zdrav sijaj.Pazite le, da uporabite nežen piling, ki vaše kože ne bo razdražil.

  • Zamenjajte ”bogate” izdelke za tiste, ki imajo lažjo konsistenco

Zdaj, ko se temperature segrevajo, vaša koža ne bo potrebovala toliko vlaženja. Težke kreme in olja lahko zamašijo pore in povzročijo izbruhe *predvsem če imate mastno kožo ali kožo, nagnjeno k aknam*, zato jih zamenjajte za lažje vlažilne kreme, serume in losjone, da boste imeli negovano in zdravo kožo.

  • Dodajte masko za obraz, da kožo nahranite

Dober način za preprečevanje suhosti, ki jo povzroča zima, je, da v svojo tedensko rutino dodate masko za obraz. Poiščite maske, ki vsebujejo sestavine, kot so aloe vera, hialuronska kislina ali karitejevo maslo, ki pomagajo zapečatiti vlago in kožo globinsko nahranijo.

  • Ne pozabite na kremo z zaščitnim faktorjem

To je obvezno za vse vrste kože! Samo zato, ker sonce ni tako močno, še ne pomeni, da lahko preskočite kremo z zaščitnim faktorjem SPF. Pravzaprav je izpostavljenost soncu lahko enako škodljiva tudi spomladi in poleti. Vsak dan se zaščitite s kremo za sončenje, tudi če ne nameravate veliko časa preživeti zunaj.

  •  Ne pretiravajte z izdelki

V skušnjavi je, da ob otoplitvi vremena uporabite vse izdelke iz svojega arzenala, vendar lahko to v resnici povzroči več škode kot koristi. Preveč izdelkov lahko preobremeni kožo in povzroči draženje. Držite se izdelkov, za katere veste, da se dobro obnesejo, z novimi pa eksperimentirajte pozneje poleti.

  • Ne pozabite na ustnice

Vaše ustnice so prav tako izpostavljene vremenskim vplivom kot preostala koža, zato jim ne pozabite nameniti nekaj ljubezni. Izberite balzam za ustnice, ki bo vaše ustnice nahranil in navlažil.

By GaiaSLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja