sre. Jul 24th, 2024

Če ste kot večina moških, verjetno ne posvečate veliko pozornosti svoji rutini za nego kože. To je povsem razumljivo – navsezadnje se lahko zdi, da je nega kože precej dekliško opravilo. Toda verjemite nam, da je skrb za kožo pomembna tudi za moške.

Pravzaprav je bistvenega pomena za vse, ki želijo biti videti čim bolje. In da, to vključuje tudi vas, fantje.

Zakaj tudi moški potrebujejo nego kože?

Koža je največji organ v človeškem telesu. Je tudi eden najbolj izpostavljenih, zato je dovzetna za vse vrste poškodb in bolezni. Zato je nega kože tako pomembna in zato bi morala biti del vsakodnevne rutine vsakega moškega.

Na žalost pa moški mislijo, da je nega kože žensko opravilo, za katero morajo skrbeti le ženske. To pa nikakor ne bi moglo biti dlje od resnice. Moški imajo enako veliko kože kot ženske in zanjo morajo skrbeti enako dobro, če ne še bolj.

Zakaj? Ker imajo moški večje pore in proizvajajo več olja kot ženske, kar pomeni, da so bolj dovzetni za težave s kožo, kot so akne. Pri negi kože ne gre le za videz, temveč tudi za to, da je vaša koža zdrava in zaščitena pred številnimi okoljskimi grožnjami, s katerimi se vsak dan sooča.

Od škodljivih UV-žarkov sonca, ki ustvarjajo temne lise in povzročajo kožnega raka, do udarcev britvice in vraščenih dlak, je veliko dejavnikov, ki lahko poškodujejo vašo kožo.

6 prednosti nege kože za moške

Od dobre nege kože ima lahko koristi vsakdo in moški niso nobena izjema. V nadaljevanju je predstavljenih pet prednosti, ki jih prinaša rutinska nega moške kože.

  1. Upočasnite staranje kože

Z nego kože lahko upočasnite proces staranja. Nihče si ne želi biti star predčasno, zato lahko z dobro nego kože z izdelki, kot je hialuronska kislina, odpravite gube in dlje časa ohranite mladosten videz kože.

2. Zaščita kože pred UV žarki

UV-žarki lahko kožo resnično poškodujejo. Zato je pomembno, da se zaščitite pred poškodbami zaradi sonca z uporabo kreme z zaščitnim faktorjem.

3. Britje lahko poškoduje kožo

Brivnik lahko kožo poškoduje na več načinov. Prvič, če britvica ni dovolj ostra, bo dlake vlekla, namesto da bi jih čisto odrezala. To lahko povzroči razdraženost, rdečico in celo izbokline, vraščene dlake ali opekline zaradi britja. Drugič, če je britvica preveč ostra, se lahko zareže v kožo, kar povzroči ureznine, ureznine in praske. Tretjič, če britvice ne uporabljate pravilno – torej če je ne držite pod pravim kotom ali jo premočno potiskate -, lahko povzroči draženje por, rdečico in udarce.

4. Rešite težave s kožo

Ne glede na spol ali tip kože vsi trpimo zaradi negotovosti. In čeprav morda mislite, da bodo akne s starostjo izginile, so akne pri odraslih in druga stanja precej pogosta. Če imate torej mastno kožo ali ste nagnjeni k izbruhom, vam bo dobra rutina zagotovila čisto kožo.

Enostavna nega kože za moške

Tukaj je naša preprosta rutina za nego moške kože, ki vam bo pomagala, da bo vaša koža videti zdrava in privlačna:

  1. Očistite obraz

Začnite z umivanjem kože obraza z nežnim čistilnim sredstvom. To se zdi samoumevno, vendar boste presenečeni, koliko moških preskoči ta korak!

Izogibajte se uporabi mila, saj je lahko grobo za vašo kožo in ji odvzame naravna olja. Namesto tega poiščite čistilno sredstvo, ki je namenjeno moški koži.

MSM Foamer

Z vsakodnevnim umivanjem obraza z oblikovanim čistilnim sredstvom boste odstranili vse odmrle celice, onesnaženje, olja in bakterije, ki so se prilepile na kožo.

2. V nego kože dodajte serum

Takoj po čiščenju obraza bo vaša koža pripravljena na razvajanje! In čeprav ta korak ni obvezen, nam verjemite, ko vam povemo, da vam bo vaša koža za to hvaležna!

Kako torej lahko svoji koži podarite malo ljubezni? Za začetek je varna izbira serum! Serum z vitaminom c lahko uporabite med jutranjo rutino, da kožo zaščitite pred prostimi radikali, znanimi tudi kot stresni dejavniki iz okolja.

Nasprotno pa za nočno rutino izberite serum s hialuronsko kislino ali retinolom, če želite odpraviti gube, drobne linije ali druge znake staranja in hkrati spodbuditi obnavljanje celic.

3. Ne pozabite na vlažilno kremo

Tudi če imate mastno ali k aknam nagnjeno kožo, je pomembno, da jo vsak dan navlažite. Vlažilna krema za obraz pomaga ohranjati kožo navlaženo in preprečuje izsušitev, ki lahko privede do nastanka gub in drobnih linij.

Če imate mastno kožo, poiščite lahko vlažilno kremo brez olja, ki ne zamaši por in se hitro vpije. Po drugi strani pa je za izboljšanje videza suhe kože boljša težja vlažilna krema ali krema.

4. Uporabljajte zaščito pred soncem

Če imate radi svojo kožo morate uporabljati zaščito pred soncem. UV-žarki lahko poškodujejo kožo in povzročijo gube, drobne linije in celo kožnega raka.

Preden greste ven, vedno nanesite kremo za zaščito pred soncem s faktorjem SPF vsaj 30, če boste na soncu dlje časa, pa jo ponovno nanesite vsakih nekaj ur.

By GaiaSLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja