sre. Jul 24th, 2024

Med poletnimi meseci je naravno, da si želimo privoščiti nekaj malce drugačnega, saj imamo vsi nekoliko več časa. Osebno ne verjamem, da je treba med letnimi časi drastično spreminjati svojo rutino, vendar je smiselno, da ljudje želijo nekoliko eksperimentirati. V osnovi trdno verjamem v kombiniranje izdelkov, ki ustrezajo vaši koži, in bodo pomagali zaščititi in hraniti kožo od znotraj navzven.

Prav tako so nekateri izdelki najboljši za uporabo med poletnimi meseci, medtem ko so drugi kralji in kraljice zimskega časa. Med poletnimi meseci bi lahko izpostavili izdelke, kot so zaščitni faktorji, pilingi in vlažilni izdelki.

Poleti se lahko pojavijo drugačni izzivi za našo kožo, ki jih morda ne doživljamo v drugih časih leta, zato je pomembno vedeti, kaj izbrati, če imate težave s svojimi specifičnimi težavami pri negi kože.

Zakaj se v poletnih mesecih pojavijo težave s kožo

Obstaja na tisoče razlogov, zakaj se lahko pojavijo mozolji, vendar jih med poletnimi meseci lahko strnemo v tri glavne vzroke za vaše težave s kožo: stres, potenje in vročina.

  1. Stres

Stres vseh vrst lahko sproži pojav mozoljev, in ni presenetljivo, da se mnogi ljudje med poletjem znajdejo v obdobjih posebnega stresa. Morda ne moremo rešiti vseh stvari v našem življenju, ki povzročajo stres, vendar je vredno imeti v mislih, da ste več kot le vaša koža in da bo tudi to minilo, skupaj z vašimi mozolji.

2. Potenje

Dolgi vroči poletni dnevi so čudoviti, vendar se moramo zavedati, da povišana temperatura povzroča potenje. Ko se potimo, se lahko znoj združi z izdelki, ki jih nosimo na koži, kot so zaščitni faktorji ali ličila. Ta mešanica se lahko zagozdi v naših porah in jih zamaši, kar vodi do – uganili ste – pojava mozoljev.

3. Soparen zrak

Da bi se izognili vročini in preprečili potenje, se lahko zatečemo k prijaznim praksam za našo kožo, kot je uporaba klimatske naprave. Čeprav je klimatska naprava ogromno olajšanje, še posebej med najbolj vročimi dnevi, lahko vpliva na kožo na način, ki ga ne bi pričakovali. Klimatska naprava lahko izsuši našo kožo in jo spodbudi k prekomerni proizvodnji sebuma, da bi se poskušala navlažiti. Ta prekomerna proizvodnja sebuma lahko privede do zamašitve por s sebumom, kar povzroči pojav mozoljev kot naraven odziv.

Kako lahko rešimo te težave s pojavom mozoljev? V življenju ni takojšnjih rešitev, vendar lahko naredimo korake, da se mozolji zmanjšajo in da skrbimo za svojo kožo, še posebej med poletnimi meseci.

Najboljši izdelki za nego kože v poletnih mesecih

  1. Čistilna pena

Poskrbite, da vsako jutro in zvečer temeljito očistite obraz, saj je čista koža osnova za zmanjšanje pojava mozoljev. Dvojno čiščenje zagotavlja, da odstranite vse izdelke, zaščitne faktorje in ličila s kože, ki bi se sicer lahko zagozdili v pore.

MSM Foamer

Priporočamo, da poleti uporabite čistilno peno, ki je nežna do vaše kože in vsebuje pomirjujoče sestavine, kot je npr. MSM.

Gre za preprost običaj, ko ga enkrat vpeljete, bo postalo super enostavno. Morda bo to vse, kar potrebujete, da bi izboljšali stanje svoje kože. Ko očistite kožo, ustvarite novo svežo površino za serume in ostale aktivne sestavine, da lahko te učinkovito prodrejo v kožo.

2. Salicilna kislina

Salicilna kislina je prijateljica tistih, ki so nagnjeni k nastajanju mozoljev, skozi vse leto, in idealen piling za poletne mesece.

Salicilna kislina se lahko prebije skozi olje v pore in raztopi ostanke umazanije. S tem raztapljanjem umazanije lahko pomaga zmanjšati izbruhe mozoljev na površini kože.

Bha tonik

Po čiščenju zato ne pozabite na obvezno uporabo tonika s salicilno kislino, saj ta pomaga uravnovesiti pH kože in odstrani ostanke nečistoč ter umazanije.Naloga tonika je tudi, da kožo nežno osveži, ne da bi ji odvzel naravno vlago.

3. Krema z zaščitnim faktorjem

Med poletnimi meseci je še posebej pomembno, da dosledno uporabljate zaščitni faktor SPF iz več razlogov. Pravilna uporaba SPF lahko pomaga zaščititi vašo kožo pred staranjem zaradi sončne svetlobe ter pred kožnim rakom.

Izbira pravega zaščitnega faktorja SPF je zelo pomembna pri ustvarjanju rutine nege kože, ki ščiti, neguje in je popolna za vašo kožo. Nekateri ljudje ugotavljajo, da so mineralni zaščitni faktorji bolj nežni do njihove kože, medtem ko drugi prisegajo na preprostost kemičnih zaščitnih faktorjev. Kakorkoli že, nošenje zaščitnega faktorja SPF vsak dan je najpomembnejša stvar, ki jo lahko storite za svojo kožo.

Hyaluron Face Cream SPF 30 je vlažilna krema za obraz z zaščitnim faktorjem 30, ki se hitro vpije v kožo in ne pušča mastnega videza. Naravne sestavine, kot so hialuronska kislina, jojobino olje, glicerin, niacinamid in vitamin E bodo vašo kožo navlažile in nahranile.

Širok spekter zaščite ZF 30 pa zagotavlja ustrezno zaščito pred UVA in UVB žarki ter prezgodnjim staranjem kože. Vlažilna krema za obraz z zaščitnim faktorjem je primerna za vse tipe kože po 20. letu, odlično pa se obnese tudi kot podlaga za ličenje.

4. Losjon za telo

Uporaba losjona za telo poleti je pomembna iz več razlogov, saj pomaga ohranjati vašo kožo zdravo, navlaženo in zaščiteno med vročimi poletnimi meseci.

Poleti se vaša koža lahko hitro dehidrira zaradi višjih temperatur, vetra, sončne svetlobe in večjega potenja. Losjon za telo vsebuje vlažilne sestavine, ki pomagajo obnoviti izgubljeno vlago in preprečujejo, da bi koža postala suha, groba ali razpokana.

By GaiaSLO

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja